BURENDAG

Op 4 september jl. heeft na lange tijd weer de burendag plaatsgevonden en we hebben genoten!!

Voor de kleintjes was er een vossenjacht georganiseerd en daarna konden alle wijkbewoners iets van hun gading kopen op de vrijmarkt onder het genot van een drankje en hapje, deels gesponsord door Jumbo.

Buurtdag2      Buurtdag5     Buurtdag4

Buurtdag3   Buurtdag6

 

Zaterdag 4 september wordt er een wijkactiviteit georganiseerd, waarvoor alle bewoners van Klein Brabant en de Oisterwijkstraat zijn uitgenodigd. Het wordt vast ontzettend gezellig om elkaar na zo’n lange tijd weer te ontmoeten en beter te leren kennen!

Wat gaan we doen? vosje

  • 14.00-15.00 Vossenjacht voor de kinderen.

Alle kinderen verzamelen zich op het basketbalveldje (tegenover Klein Brabant 113) en krijgen daar een stempelkaart. Wie gaat het lukken om alle ‘vossen’ in de wijk te vinden??

We zijn hiervoor nog op zoek naar ongeveer 8 volwassenen die zich willen verkleden en verstoppen in de wijk. Voor kinderen natuurlijk superleuk als één van hun ouders hieraan meedoet, maar ook als je geen kinderen hebt mag je je hiervoor aanmelden. Het is namelijk hartstikke leuk om vos te zijn, dus gewoon doen ;). Het maakt niet uit als wat je verkleed gaat.  Meld je aan via het contactformulier!

  • Vanaf 15.30 Vrijmarkt + Buurtborrel bij het basketbalveldje (tegenover Klein Brabant 113)

Heb je nog spulletjes op zolder liggen waar iemand anders gelukkig van kan worden? Of wil je kind nog graag wat speelgoed verkopen? Of cupcakes bakken en die verkopen? Of een muziekoptreden geven? Het kan allemaal op deze leuke vrijmarkt voor jong en oud! En is dit niet helemaal jouw ding? Geen probleem. Er is ook een buurtborrel met hapjes en drankjes, waar je gewoon gezellig kan kletsen met elkaar.

Dus.. zet zaterdag 4 september alvast in je agenda. Tot dan!

 

De Pluktuin (vervolg)

Er is vanaf de start hard gewerkt aan en in de tuin en inmiddels (05-07-2021) groeit en bloeit er al van alles!

Wijkgenoten zijn van harte welkom om eens langs te komen bij de pluktuin en wanneer er geoogst wordt en er veel oogst is wordt dit via de mediakanalen doorgegeven.

DE PLUKTUIN

 

Pluktuin3Zaterdag 27 februari jl. vond een inspirerende bijeenkomst plaats in Klein Brabant tussen huisnummers 96 en 69. De bewoners van deze huizen hebben het initatief genomen om een pluktuin te maken op de plek waar nu gemeenteplantsoen is. Vooraf hebben ze omwonenden hierover geïnformeerd en om hun mening gevraagd. 

 

"De pluktuin is voor iedereen in de wijk die het leuk vindt om te tuinieren en van de oogst te eten! Daarbij denken we niet alleen aan volwassenen, maar ook aan kinderen die willen leren hoe je planten met zorg en aandacht kunt laten groeien.  Meedoen houdt in dat je kunt meedenken en meebeslissen over het tuinplan, over welke groenten, fruit en bloemen we zaaien. Je kunt altijd komen helpen met het verzorgen van de planten en de bodem, en natuurlijk delen en vieren we de oogst". Aldus Karin en Gerard. De gemeente heeft inmiddels groen licht gegeven voor hun plan.

Als het je leuk lijkt om mee te doen, of als je eerst wat meer informatie wilt, kun je het contactformulier gebruiken Info Pluktuin.