Koffieochtend 21september2022

18 Juni 2022 MIDZOMERFEEST   

Midzomerfeest 2022

                 

Het was weer een gezellige boel in Klein Brabant. Tijdens de opentuinenroute werden er zo'n 10 tuinen bezocht en bewonderd. De kinderen zochten naarstig naar de verstopte letters waarmee een woord kon worden gevormd. Hun inzet werd beloond met een verkoelend waterijsje.

Hierna begon bij de speeltuin een gezellige borrel. Vanwege de hoge temperatuur waren 2 zwembadjes met water gevuld en konden de kinderen los gaan met allerlei waterspeelgoed. Bij deze nogmaals dank voor alle voorbereiding van met name Maartje en Monique.

 

 

 

 

KLEIN BRABANT IS GROENER GEWORDEN!

Groen Dak 1

 De inwoners van 15 huizen in Klein Brabant hebben in december 2021 te horen gekregen dat hun subsidieaanvraag voor de aanleg van een groen dak was gehonoreerd door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant! Onze wijk wordt daardoor niet alleen groener maar ook insect- en vogelvriendelijker. Ook zorgt een groen dak voor extra opname van CO2 uit de lucht en voor opname van hemelwater.

Op 10, 11 en 12 maart jl.  heeft de aanleg van nieuwe groendaken (op in totaal zo’n 500 m2 dak) plaats gevonden! In januari waren al de nodige dakrenovaties gedaan.

 

 De subsidie aanvraag is via de stichting WijKleinBrabant gedaan. De projectgroep heeft hulp en adviezen gekregen vanuit de stichting KANT en ook van mensen uit de Kampdijklaan die al ervaring hadden opgedaan met zo'n project. Als fraai Kerstcadeau is de aanvraag in december gehonoreerd en konden de bewoners aan de slag met het verder vergroenen.

Al ruim voor de Coronapandemie waren er initiatieven in de wijk om tot een groene daken project te komen. Nu is het er toch van gekomen! Het doorzettingsvermogen was er groot, PBC07 FONLogo Buurtcultuurfonds Noord Brabant 154px breed RGB v1 1de creativiteit eveneens, want er zijn vele verschillende wegen gezocht, en de saamhorigheid van de bewoners is te prijzen. 

Het Buurt- en Waterfonds financierde tot 60% van de kosten voor aanschaf van een groen dak. Samenwerking tussen buren is een belangrijk uitgangspunt voor het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Tip: Facebook

Volg ons ook op FACEBOOK voor de laatste nieuwtjes! De Facebook-groep is uitsluitend toegankelijk voor bewoners van Klein Brabant en de Oisterwijkstraat.

Als je op de hoogte gehouden wilt worden en geen facebook hebt, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.